Tüm sorularınız için;"sebyfashion@gmail.com" adresine mail atabilirsiniz.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle:)

15 Nisan 2012 Pazar

1 hafta da neler yapılır?Burbery erkek gömlek,etek,gezmeler vs..

merhabaaa.!
Kocamaaaaan bir hafta daha geçti..Böyle yazınca gerçekten kocaaaman gibi görünüyor dimi?Aslında zaman o kadar hızlı akıyor ki ...Düşünüyorum da 18 yaşıma gelene kadar nasıl zor geçiyordu zaman..Şimdi ise...Aman neyse moral bozmayalım:)Bu aralar pek yazamıyorum bloguma,çok da üzülüyorum aslında..Ama herkeste olduğu gibi bendede yoğunluk var.O yüzden kusurabakmayın olur mu?Bu yazıda da bu hafta neler yaptım kısa bir özet geçiyim dedim..
Öncelikle pazartesi günü yani 9 nisan,hayat arkadaşım,yoldaşımın doğumgünüydü ve aslında evlendiğimizden beri ilk defa süpriz yapmadım ona diyebilirim.Bu sefer süpriz yapmayarak,süpriz yaptım sanırım:)Klasik aile,pasta kesimi modunda geçti..Ama o gün işten erken gel,seni yemeğe götüreyim dedim..Tercihi ona bırakmıştım.Hem bizim tarafta yeni açılan Bu yaka avm görmek,hemde yeni tatlar keşfetmek için Bu yaka'ya gittik..Aslında eşim ben hiç sevmesemde Edirne tava ciğer yemek istiyordu..Ama sonra vazgeçti ve iskender yiyelim dedi..Bizde yedik:)


tercihimiz sadece döner yapan Baydöner oldu..Aslında takıntım var iskenderin hakiki bakır kabında gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Sonuçta özel ve geleneksel bir yemek..Ama Avm içerisinde olduğu için burası da böyle çıkmadı..


Eşim 1.5 porsiyon söylemiş..aman yarabbi..!kocamaaaan bir tabaktı..Bırakın beni yemek delisi eşime bile fazla geldi..1 porsiyon yeterde artar bile.Birde yemekten sonra evde pasta merasimi flan vardı..2 pasta geldi..Tabiki ben yiyemedim..O kadar yemekten sonra..Ama Güzeldi iskender kebap..Afiyetle yedik..


Bu yaka için mağazalar flan,Serra'cım ayrıntılı bilgi vermişti zaten..Buradan bakabilirsiniz..Ben eşimle ne kadar dolanabilirimki öyle genel geçer turladık ve akşam kutlama için evimize gittik..
Peki ben eşime ne hediye aldım derseniz..Açıkcası Hediye almak işin en zor kısmı..Çünkü erkeğe alınabilecek hediyeler sınırlı ve 5 senelik evlilikte hemen bitiyor hediyeler..Yani bir sene gömlek,bir sene pantolon,bir sene ayakkabı,parfüm vs.. derken evlilik yıldönümü doğumgünü flan hoop ne alacağını şaşırıyor insan..Aslında eşim hediye almayı çoook seven birisi değil ama nedense ben dikişe başladığımdan beri ısrarla bana şunu dik aşkım,bana şunu bi yapmadın aşkım diye söylenip duruyordu.Bende 2 senedir özel günlerde ona ceket,trençkot,kaban flan yapmıştım..Aslında hazır almanın daha mantıklı olduğu şeyler elbet ama benim elimden çıkması ayrı bir duygu sanırım onun için..Malum dikiş kurslarında bayan kıyafetleri öğretilir eğer erkek giyime gitmiyorsanız..Benim erkek giyimle ilgili  hiçbir bilgim olmamasına rağmen,burda dergisindeki 2-3 modeli geçmicek kıyafetlerden nasıl bir cesaretle dikiyorum bilemedim:)Yani aslında erkek kıyafetleri bayana göre daha kolay,ama detayları çok önemli.Örneğin,Bayana kol takarken bütük geldimi büzgü yap gitsin..Ama erkeğe o şansın yok..MAnşetler flan,dış dikişler çok önemli..Çünkü direkt göze batan birşey erkek giyimi..Neyse bu konuda kısa bilgiden sonra aslında uzun zamandır dikmek istediğim burbery deseninden bir gömlek diktim..


Bu arada fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi bir türlü sevmeyen eşime teşekkürü borç bilirim..İstediği birşeyi diktim diye verdi sanırım poz:)


Şimdi yeni dikiş dikmeye başlayanlar için en büyük kabus böyle kareli kumaşlardır.Onları denk getirmek ayrı bir külfettir,çok zaman harcatır.Ben ilk başladığım zamanlarda bulaşmamıştım.Çünkü etrafımda kumaşları ziyan edenleri görmüştüm.Ucuz kumaştan bir denersiniz diyemiyorum çünkü genelde ucuz kumaşlarda bu desenler bir türlü denk gelmez,kaymalar olur..Verevine kullanırsanız ancak desenleri denk getirme probleminiz olmaz..


Bu tarz kumaşlarda her zaman için daha fazla kumaş gider bilginiz olsun..Ben hep düz desenler bir gelsin olayını sevmediğimden, ve genelde de erkek gömleklerinde, manşetler,yakalar hep verevine kullanılır, yani çapraz desenli bende öyle yaptım.


Düğme kullanmadım,çıt çıt bastırdım..Walla kumaştan çok bunlara para veriliyor yani..Spor kesim bir gömlek olduğu için spor dikişlerimi de yaptım..Buda artı bir zaman demek..Yani aslında gömleği dikiyorsunuz 1 gün diyelim,Birde aynı yerlerden spor dikiş geçiyorsunuz buda 1 gün demek..Dışta göründüğü için aynı aralıkta olması gerekli..Şuan yeni dikişe başlayanlar yada bilmeyenler,'' bu kadar uğraşmaya ne gerek vardı,hazır alırım daha iyi !''dediğini duyar gibiyim..

Özel dikimin avantajı neydi peki..?


Bu hakim yaka görünümü..!


Görüldüğü üzere yapmış olduğum bir dikim hatasından böyle kullanışlı bir formül çıktı.Önce aslında erkek yaka çalışmıştım.Ama 2 cm kısa geldi sanırım kalıpta yapğım bir hatadan kaynaklıydı.Eşimde hakim yaka yapmamı istemişti.Bende yakayı hakim yakaya çevirdim.Diğer arta kalan erkek yakayı da kendimde şu sıralar çok moda olan yakalıklar gibi kullanırım dedim..Ama şalla flan kullanınca görünmüyor zaten diye aklıma böyle bir fikir geldi.Hakim yakaya çıt çıtlar eklettirdim.tabi erkek yakayada..


Yakayı içten çıtçıtla birleştirdiğimizde  de yukarıdaki gibi görüntü oluyor..NAsıl?


Eşimin tepkisi süperdi.Böylece iki gömlek elde etmiş olduk yani..Aslında manşetleri de bu şekil çalışsam..Siyah renk mesela ,tak siyah manşetli,yakalı,diğerini tak başka bir gömlek derken,bir beden gömlekten birçok gömlek edinilebilinir:)
Bu fikri bayan giyimde d rahatlıkla kullanabilirim.Ve erkeklerden çok daha fazla kombin çıkar eminim..
Gömleği anlattığım kadar uzunda sürdü aslında 3 günde bitirebildim.Doğumgününde başlamıştım yetişmedi tabi..Bir türlü bitmedi..bitmedi..Neyse ki şimdi güzel günlerde kullanıcak inşl.eşim...
Hafta içinde diğer yaptıklarıma gelince; anneme gitmiştim,ablamda gelmişti..Abla,kardeş ümraniye de turladık..Kumaşçılara gittik,mağazaları gezdik,sonra da uzun zamandır fırsat bulup gidemediğimiz,Ümraniye'de sanırım 5-6 ay önce açılan bir cafeye gittik..Bistro cafe..


Ümraniye çarşı da tam merkezde bir yer..11-12 yaşımdan beri ümraniye'de olan birisi olarak açıkca söylemeliyim,ümraniye son 4 senedir kendini aşmış durumda..Öncedende kıyafet anlamında bence fatih'i bile sollar durumdaydı ama şimdi,herkese her kesime ait birşeyler var..Birde üzerine böyle cafeler açıldımı tadından yenmiyor yani..


Abloşla havanın güzelliğini en üst katında çıkarmak için terasta oturduk.Karnımız açtı tabikii..!O kadar kumaşçı dolaştıktan sonra:)


Bu arada benim üzerimde kiremit rengi tuniği geçenlerde dikmiştim.dışarıda satılan kumaşlardan 2 metresini 1 liraya almıştım.Ama çok kötü bir kumaştı.satenvari birşeydi..Giydim ama bir daha giymem sanırım:(


Bir detay daha, başımdaki şal da beni o gün o kadar sinir etti ki..!Nasıl terletti..Nasıl kaydı rüzgardan..İpekevinin şallarının böyle olmasının sebebi gerçekten ipek olması sanırım.Çünkü hakiki ipeklerin sonucu böyle oluyor..Ben bir çok marka şal kullanıyorum..100% ipekli olanı da 100% olmayanıda ..Hangisi işime gelirse yanii..Belli bir takıntım yok bu konuda..Asla da olmaz..Kısacası;Kıyafet olarak çok rahatsızdım o gün yani..


Neyse yemeklerimiz geldi..Garsona dedim bak blogumda yayınlıcam beğenmezsem rezil olursunuz..Gayet samimi bir tavırla bize gerçekten güzel hizmet verdi saolsun..Gerçi etraftaki masalara da öyleydiler işin gerçeği:)


3 katı var bu cafenin..Biz terası terzih ettik gerçi..Yani ümraniye'ye geldiğinizde dinlenip kahvenizi içebileceğiniz,yemeğinizi yiyebileceğiniz güzel bir yer..!
Oradan çıkıp anneme geçtik ablamla,tabi ablam hazır beni yakalamışken ve hazır geçenlerde anneme eski dikiş makinamı vermişken ,(not:aslında eski dikiş makinam,ablamın çeyizi için  türkiye gazetesinden biriktirilip alınan bir makinaydı.)
Kumaşçılardanda kumaş almışken,hadi bana bir etek dikelim öğret dedi..İlk başlarda güzeldi.Eteği kestik,düz dikişler flan gösterdim yaptı..İş fermuara gelince ben aldım elime ve son dikişler,etek uçları flan derken ..eteği bitirdik:)Kısadan etek sahibi oldu..Bunu anlatıyorum çünkü ablama ben ne dikersem dikeyim..''Sen zaten bana birşey yapma!''modunda hep..Birde makina kullanıyor..yani düz dikiş flan yapıyor ya,''şu kumaşı alıyım.. sen kesersin, ben dikerim zaten'' sana ihtiyacım yok modunda:)
(Burayı okuyunca kızıcak bana:))Ey yarabbim!Seviyorum seni jesica,bebeğim..!
İnsanın ablası olması çok güzel birşey,kardeşi olmasıda tabiki..!
Daha sonra da aldığım kumaşlardan 3 kloş eteği de dikip sahiplerine gönderdim çok şükür..Ve haftayı da bitirdim..
facebook sayfamda da belirttiğim üzere çenem düştü pazar pazar..!Oldukça uzun bir yazının sonuna geldik canlar..!Yeni haftada güzellikler diliyorum size...
Tabiki bu kadar yazıyı okurmusunuz bilmem ama,pazar günü iyi gider diye düşünüyorum.. okuduysanız yorumlarınızı bekliyorum:)




7 yorum:

  1. oku oku bitiremiycem sandım ama neyseki bitti. keyiflee :) ümraniye dibimde olmasına ragmen haftalar oldu gıtmeyeli.eşim sinir oluyor ümraniyeye ve trafiğine binbir şaklabanlıkla goturuyorum ancak .
    bu cafe aklımda olsun benımde.buarada gömleğe bayıldım aynı hazır gıbı olmuş ellerine sağlık gule gule eskıtsın eşin.. senin gibi yetenekli karıcıgı var ne guzel kıymetını bılsın :))

    YanıtlaSil
  2. Canım eteğim çok güzel olmuş teşekkür ederim ellerine saglık:)

    YanıtlaSil
  3. Harika olmus esinin gomlegi, eline koluyna saglik. Esin gule gule iyi gunlerde kullansin.

    ayrica 2 tarz yaka fikride cok orjinal olmus. Modacilar senden ders alsin (((:

    $alina igne taksan belkide bu kadar kaymazdi, gerci bu tarz sallar igneyle kullanisli oluyor mu bilmiyorum.

    Buarada yemeklerde harika gozukuyor, afiyet bal seker olsun (:

    zehra

    YanıtlaSil
  4. çok tatlı bi post olmuş :)

    erkek gömleği de harika olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. ahsen:oo maşallah o zman okuyabildiysen:))ay zaten ümraniyeye arabayla gidilmez ben bunu yıllardır bildiğim için akıllandım:)gerçi arabayla gitsemde annemin oraya park edip sonra çıkıyorum dolaşmaya..saol canım biliyor kerata:)
    bedi,a: eline ulaşmış msj geldi..beğenmene çok sevindim canım..kombinli fotonu beklerim:)
    zehra:amaan nerde benden ders alcaklar:)ay boğazda iğneli kullanamıyorum ama tepeme takıyorum yinedeeeeee yinedeeee kayıyo ama sadee ipekevinde kayıyor..saol cnm
    şantiyenin gülü:saol tatlım

    YanıtlaSil
  6. kıyafetleriniz harika ne kadar güzel beğendiğin modeli eve git hemen dik ve giy bir de en uygun tarafından tek zor yanı sabırlı olmak herhalde dikiş sabır isteyen uğraş ellerinize sağlık bende eski ümraniyeli olarak tüm yazdıklarınıza katılıyorum hiç bir semt ümraniye ile boy ölçüşemez:)senede 2 veya 3 gidip hasret gideriyorum

    YanıtlaSil
  7. Merhaba peki burberry trençkot erkek için dikebilirmisiniz eğer mümkünse bana mail atarmısınız burhandinc@gmail.com

    YanıtlaSil

Doğru yada yanlış bütün yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum...Ve yazdığınız için teşekkür ediyorum..sevgiyle kalın...

Bunlarda ilginizi çekebilir..!Bi bakın bakalım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...