Tüm sorularınız için;"sebyfashion@gmail.com" adresine mail atabilirsiniz.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle:)

17 Şubat 2012 Cuma

Hayrünnisa Gül Kim??nasıl biri?Ne giyer?

herkese selam,
yine kar..yine soğuk..bu sene her blogta herkes kardan bahsetmese olmaz gibi bir durum çıktı:))ama ben o kadar bahsetmeyerek,'' önemli olan içimizdeki sıcaklıktır'' diyerek sıcak günlere atıfta bulunuyorum:)) ve bu yazımda bahsettiğimde oldukça iyi reaksiyonlar aldığım ,sevgili first lady imiz başımızın tacı Hayrünnisa Gül hanımefendiyi konu alarak yeni bir yazıya geçiyorum..Nitekim bizi ilgilendiren,amerika,fransa,ingiltere first lady leri değil,daha yakın bir millet olarak ortadoğu first lady leri bence..Fırsat buldukça onlarada yer vericem ama öncelik tabiki milletimin first lady sine:))
Öncelikle First Lady imizin hayatını kısaca bahsedeyim..
HAnımefendi Kayseri'li Özyurt ailesinin kızı olarak 18 ağustos 1965 yılında BEŞİKTAŞ 'da dünyaya geldi..(aynı benim gibi:))İstanbul beyazıt koca ragıp paşa ilkokulu ve çemberlitaş kız lisesinde okudu..121 ağustos 980 yılında cumhurbaşkanımız Abdullah gül ile sade bir nikahla evlendi..Yalnız belirtmeliyim evlendiğinde hala lisede olduğu için,evlendikten3 hafta sonra 12 eylül  darbe döneminde Abdullah Gül'ün metris cezaevine girmesi nedeniyle  liseden ayrılmış..Ama liseyi dışarıdan bitirerek,birde evliliğinden 18 yıl sonra ünv.sınavına girip Ankara ünv.Dil tarih coğrafya fakültesi arap dili ve edebiyatı bölümünü kazanır.Fakat başörtüsü nedeniyle kaydı yapılmaz..Sonrasını az çok biliyoruz hakkını aramak için..İnsan hakları mahkemesi flan..vs...
HAyrünnisa Gül ingilizce biliyor ve 2 erkek,1 kız annesi..

Peki hayrunnisa Gül nasıl giyiniyor?(gelelim bizi ilgilendiren kısmına:))
Aslında geç kalınmış bir resim ama köşkteki resepsiyonlardan birinde  bu


elbiseyi giymiş..ve de benim fikrimce gayet şık ve zarif olmuş..Bu arada ilk first lady olduğunda toplu olsada şimdi baya bir zayıflamış. maşallah..:))


Gelelim kıyafet detaylarına..Hayrünnisa Gül Ankara olgunlaştırma enstitüsünde diktirmekte kıyafetlerini..Kendisi çoğu kıyafetini tasarlıyor ,orada da diktiriyor..Walla çok takdir ediyorum..Boş modacılara,bol para harcamak yerine kaynaklarını en azından memleketimin insanına harcıyor..Elbisenin kumaşı gayet tok duran,belkide kışlık bir kumaş..Ben gabardine benzettim ama okuyupta kumaşlarla ilgili bilgisi olan varsa beni düzeltsin lütfen...


Görüldüğü üzere bol volanlı bir kıyafet..Aslında sade ama volanlar gayet yeterli bir hareket katmış,rengide duruşuda çok yakışmış kendisine...Arkadaki kırmızı ceketli bayan ise başbakan yardımcısı Ali Babacan'ın eşi Zeynep hanım..Oda çıtı pıtı bir bayan ve hayrünnisa gül'e çok benziyor:))



Bu elbiseyi soranlar var bana...Üzerindeki ceket tafta kumaş..Ama janjanlı yani iki renkli gibi...İçindeki de güpür kumaş..HAzır satılmakta ama kalitesine göre fiyat değişir..


En çok sevdiğim özelliğinden biri tan bir İstanbul aşığı kendileri..Şu yüzüğün işlenişine bakarmısınız?muhteşem bir sanat  yaw.Bende hep büyük yüzük severin takarım derdim:))bunu görünce bir daha düşündüm:))


Kendileri bence gençkızlarla,bizim annelerimizin yaşı arasında kalmış bir tarzda giyiniyor..Yani etekler genelde aynı kesim standart annelerimizin giydiği gibi ama üstlerde genç yada orta yaş kadın esintileri var..Minimal çizgilerden kaçmıyor.Taş seviyor..Ve en önemlisi çok içten gülüyor:))


Samimi olarak insanlara yardım ediyor..Küçük dağları ben yarattım havasında değil...


Arkadaş canlısı:))


Ama lütfen şu resepsiyonlarda özellikle bu tarz bağlamaktan vazgeçin yaw...Hiç sevmedim:((
Ama yinede bence bu güne kadarki en bilinçli ve en önemlisi en genç first lady si Hayrünnisa Gül..!Umarım keyifle okumuşsunuzdur..Fikirleri alalım:))
Ara ara first lady postları yazmaya devam edeceğim..
hadi kalın sağlıcakla:))

22 yorum:

  1. Evetttt... öncelikle postu keyifle okudum. keşke bir kaç ün önce yazsaydın da ablacım, sana bahsettiğim araştırmamda kullansaydım.. buarada senin beğenmediğin son resim varya first ladymiz o kıyafetiyle tüm modacılardan tam not almıştı, başörtüsüyle de farklı bir tarz getirdiği için... :)

    YanıtlaSil
  2. ağzına sağlık firs lady giyim tarzlarını yayınlıyorsun. hayrunnisa gülü bende çok seviyorum ve giyim tarzını beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  3. özellikle hayrünisa hanımın ayakkabılarını beğeniyorum. sertaç delibaş tasarımı .. yazın için eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ağırbaşlı ve içten,, çok beğeniyorum, idolum:) tek sevmediğim detay yuvarlak kaşları .. o bile yakışıyor ona:D
    sevgilerimle Serap hanım:)

    YanıtlaSil
  5. Hayrunnisa Gül ya kendini çok kasıyor yada elbiselerin içinde çok rahat değil

    hele ilk zamanlar

    Burdaki fotolar içinde sadece yakası işlemeli kruvaze ceketli takımını beğendim ben ;)

    YanıtlaSil
  6. Post akıcı olmuş, ben keyifle okudum :) Hayrünnsa Hanım'ı bize bu denli sevdiren en önemli özelliği içten gülüşü ve samimiyeti diye düşünüyorum. Giyim konusunda 'her giydiği yakışıyor' şeklinde bir stili olmasa da çok çok beğendiğim kıyafetleri var.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. mavişim doğrudur..ama benim hoşuma gitmiyor sanki kafasını iple beline bağlamışlarda kafasını kaldıramıyormuş gibi:))ama ne mutluki tam not almış:))

    hatice cim teşekkürler..

    nur :bencede güzel seçimler yapıyor..ama onunda benim gibi tombiş ayakları var:PP gerçi ayakkabıları malum ingiltere ziyaretinde baya bi olay olmuştu:))

    muhabbet sofrası:evet ilk zamanlar banada öyle geliyordu..ama şimdi iyi gibi ya

    morleke..kesinlikle katılıyorum...bir first lady nin sıcak ve samimi gülüşü olması sadece onun için değil bütün bayanlar için bence taşıdığı en güzel kıyafettir:)post yorumun için de tşk

    YanıtlaSil
  8. deryacım heralde yüzüyle ilgili sabit bir kuaförü vardır..demek yüzüne giden en iyi stil bu:))))bendede saygılar:)

    YanıtlaSil
  9. Gülüşü dışında çok da tarını beğenmiyorum. Biraz daha kasılmadan rahatça hareket edebileceği şeyler giyse.

    YanıtlaSil
  10. Ozellikle mor olan kiyafete bayildim. Yaka detayi cok guzel. Emegine saglik guzel bir konuya deginmissin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sema teşekkür ederim cnm..aslında mor ama ilk kıyafet

      Sil
  11. Bu arada birseyi farkettim, begendigim kiyafet mor degilmis :D en ustteki kiyafetin rengi tam olarak ne? Fusya mi ?

    YanıtlaSil
  12. Bu arada birseyi farkettim, begendigim kiyafet mor degilmis :D en ustteki kiyafetin rengi tam olarak ne? Fusya mi ?

    YanıtlaSil
  13. selam canim,

    bende hayrunnisa gul'u cok begeniyorum kesinlikle. ama cogu zaman esarp baglama stilini begenmiyorum. ilk fotograftaki kiyafeti cok guzel. kalabalik degil, ama asil bir durusu var. renk olarakda cok guzel.

    son fotografinda ise rahibeye benzemis diye elestirenler olmustu maalesef. sanki tek siyah beyaz giyinenler rahibelermis gibi :S

    zeynep babacan'in ise guzelligine hayranim, masaAllah.

    zehra

    YanıtlaSil
  14. Tabikii il koydugun volanlı kıyafete bayıldm ,yaka detayı mikemmel,bendende baska beklenmezdı tabı,tafta olanda gusel hafıf egık oturdugu ıcın tam cozemedim :D helal olsun sonuna kadar,onyargıyla bakanların yuzunu dusurdu.en sondakı sıkma baş modelını gordgm zamanda sevmemestm,hala fıkrm aynı :/

    YanıtlaSil
  15. su sıkma baş lafina cok gicigim yaa :S

    zehra

    YanıtlaSil
  16. serapcim,

    bu ulkede sirf kendisinden farkli oldugu icin (belkide) cogu kisi birbirini disliyor buna dayanamiyorum iste..
    zamaninda biri oyle bir laf atmis ve surekli kullaniliyor bu soz. cok itici hos olmayan bir hitab tarzi.

    zehra

    YanıtlaSil
  17. merhaba geçen aylarda kuaförde bir bayanda bu bu volanlı ceketin parlament mavisini gördüm. onun kumaşı abrahamdı. gayet güzel görünüyordu. arka orta hattan boylu boyunca fermuarı vardı. onda görene kadar hayrunnisa hanımın ceketi dikkatimi çekmemişti. gayet hoş bir ceket. nerminn

    YanıtlaSil
  18. Emeginize saglık:) Yalnız 2 kızı 1 oğlu değil, 2 oğlu bir kızı var. Gereksiz bir ayrıntı ama :)

    YanıtlaSil
  19. nermin: bencede ama bu ceket değil elbiseye monteli sanırım:))
    pharmacist: teşekkürler..olurmu hemen düzeltiyorum saol canım

    YanıtlaSil

Doğru yada yanlış bütün yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum...Ve yazdığınız için teşekkür ediyorum..sevgiyle kalın...

Bunlarda ilginizi çekebilir..!Bi bakın bakalım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...