Tüm sorularınız için;"sebyfashion@gmail.com" adresine mail atabilirsiniz.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle:)

16 Aralık 2012 Pazar

Yeşil Kürk yakalı ceket dikimi ve şüşütown buluşması..!

merhabaaa...!


Herkese güzel pazarlar diliyorum arkadaşlar.Sanırım perşembe günüydü evde, otururken 2 yıl önce aldığım yeşil kumaşı ceket dikesim geldi bir anda,dedim astar da yapmama hemencecik biter:)Akşam üstü kestim..




Kalıp için bir çok kalıbı birleştirip yaptım.O yüzden detay veremiyorum çok karışık yani kolu başka yerden,önü,arkası başka bir kalıptan çıkardım.Daha sonra ön bedenin ve arka bedenin parçalarını birleştirdim.

Hem prova manasında iğneli olarak denedim.baktım sorun yok ertesi gün dikmeye başladım.akşama misafir derken bitmez dedim ama:))neyse önce astar düşünmemiştim.Benim astarla ilgili problemlerim oluyor genelde.Bu kumaş biraz esnek bir kumaş olduğundan,astarda esnemeyen bir kumaş olduğundan  ee bide ben öle üstüme otursun istediğimden hep astar diktiğimde bir kasılma hissediyorum nedense.Cep yapıyım dedim yapmadım çünkü kullanmıyorum genelde.Sonra overloğumun iğnesi kırıldı derken baktım olmayacak.Astar dikiyim temiz olsun dedim.Bu cekette beni en zorlayan yaka oldu diyebilirim.Çünkü erkek ceketlerinde uygulanan yaka modeli uygulandı.o tarz yakaları dikmek biraz sorunlu olabiliyor.Ama neyseki aslında öncesinde 1 kere çalışmış olmama rapmen mantığı bildiğimden kolayca diktim.Facebook sayfamda bu ceketin aşamalarını resimleyemediğimden bir video paylaştım yabancı bir video ama bu ceketin yaka dikimi ve birleştirilmesi astar montajını anlatıyor.Yani benzeri bir ceket.Buradan bakabilirsiniz.gerçi ben diktikten sonra buldum o ayrı:))Detay olarak da mevsime de uygun olduğundan  yakasına takıp çıkarılabilir suni kürkümü taktım.Kışın böle ama yazın çıkarıp normal kullanabilirim.

Neyse sonunda ceketim bitti.Dün de şüşütown buluşması 2 vardı malum.Ona giderken havanında güzel olmasını fırsat bilerek giydim.


Bu yazımda bahsettiğim kaftan modelli kolyemi de taktım.Kürkün ayrı bir var gerçekten.aslında ısıtmasıda muhteşem.Resmen sıcakladım dün yani.





Biraz geç kaldım buluşmaya ama bu tatlı hediyeleri de aldım :)Gerçekten güzel bir organizasyondu.Şüşütown yani şirine diyorum ben ona..Çekilişle birçok kişiye hediyeler verildi.İkramlar süperdi.Drapaj örnekleri süperdi:)Kocaman MAŞALLAH..!diyorum.ve tekrar teşekkür ediyorum.





 Burada ceketim yamuk çıkmış ama duruşumdan yani:))yanlış anlaşılmasın..!Bu resim olayını çözmem gerekli telden çekmek zorundayım yanımda genelde kimse olmadığından kendimi çekmek de zor olduğundan biraz kötü görüntüde olabiliyor..Kusurabakmayın artık:)

Ördek yeşili kumaşımı da bu şekilde kullandım.Umarım beğenmişsinizdir.

Kalın sağlıcakla
SERAP BÜYÜK YILMAZER


7 yorum:

  1. çok güzel olmuş güle güle kullanın elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ceket gercekten cok hos olmus :)

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim sana:) bn dikiş kursuna gidiyorum ve senden de çok şeyler öğreniyorum..daha sık paylaşımlarda bulunman dileğiyle :))

    YanıtlaSil
  4. Yeni gordum yazini.biz bahtsiz bedevi hicte bisey cikmadi cekilisle.ama yinede hersey guzeldi

    YanıtlaSil

Doğru yada yanlış bütün yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum...Ve yazdığınız için teşekkür ediyorum..sevgiyle kalın...

Bunlarda ilginizi çekebilir..!Bi bakın bakalım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...