Tüm sorularınız için;"sebyfashion@gmail.com" adresine mail atabilirsiniz.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle:)

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Beden Ölçümü Nasıl Hesaplayabilirim?Öğrenelim bakalım:)


Merhaba arkadaşlar,
biraz kızıl biraz mavi geçiyor günlerim:)hastane,ramazan,hastalık üçgeninde ilerlemekteyim:)Neyse rabbim hasta olan herkese tez zamanda şifa versin.
Gelelim meseleye,malum kloş etekleri özel ölçünüze göre dikiyorum ben.Yani sipariş verdiğinizde bel,basen(kalça) ve etek boyu ölçünüzü istiyorum.Basen ölçüsü kloş etek için pek gerekli değil aslında ama..
Ölçü almayı bilmeyenler yada mezurayı daha eline hiç almayanlar da var elbet.O yüzden sizlere anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle eğer provasız bir ürün diktiriyorsanız ölçünüzü doğru vermeniz çok önemli.Çünkü dikecek kişi tamamen verdiğiniz ölçülere göre dikim yapıcak sonuçta.Sonra dar geldi bol oldu vs.sorunlarla karşılaşmayın .
Eğer etrafınızda bilen yada bilmeyen birileri varsa ona aldırın.yoksa kendinizde alabilirsiniz tabii.Ölçü alırken mümkünse üzerinizde kot,yada kalın kumaşlı kıyafetler olmasın.Çünkü bu tarz ürünler en az 3 cm fazlalaştırıyor ölçüyü..Daha ince kıyafetler giyip ölçünüzü alın.
Üst yani göğüs ölçüsü için kesinlikle diktireceğiniz kıyafetle giyeceğiniz iç çamaşırı ile ölçü alın.
Etek boyu için ise ne kadar uzunluk istiyorsanız,yani topuklu ile giyecekseniz topuklu ayakkabıyla,yada düz ayakkabı ile giyecekseniz ona göre ölçü alın.olduki topuk boyuna karar veremediniz ..düz boy alın ama belirtin ki topuk boyu ona göre eklensin..

Alttaki resimde ölçülerinizi almanız gereken yerleri işaretledim.
Yalnız ayaklarınızı kaldırmayın yani:)o resimden kaynaklı düz durun siz:)


eğerki hazır giyimde bedeninizi bilmiyorsanız ölçülerinizi aldıktan sonra yine alttaki yazıdan hesaplayabilirsiniz..


Beden Ölçümü Nasıl Hesaplayabilirim?

Beden ölçüsü hesaplanmasında genelde göğüs, bel ve basen yeterli olmakta. Bunların yanında daha detaylı bir bilgi isterseniz; basen, etek boyu, göğüs yüksekliği, ön ve arka beden uzunluğu, omuz, kol boyu ve bileklere de bakabilirsiniz. Fabrikalarda üretilen ürünlerde standart olarak 36 beden dediğimizde göğüs 86, bel 66 ve basen de 92 cm olmaktadır. 38′de; göğüs 90, bel 70 ve basen 96 cm`dir. 40′ta; göğüs 94, bel 74, basen ise 100 cm`dir. 42′de; göğüs 98, bel 78, basen 104 cm olmaktadır. Daha büyük numaralara sahipseniz ardışık olarak devam eden bu sayılara göre bedeninizi bulup öğrenebilirsiniz. Diğer kapsamlı ölçülerden etek boyu tüm bedenlerde sabit olup 110 cm`dir. Etek boyu belden ayak tabanına kadar olan bölümün uzunluğudur. Boyun gömlek seçiminde önemli yer kaplar. 36 bedende 39 cm, 38′de 40 cm, 39 da 41 cm, 40′ta 42 cm ve 40′tan sonra yarımşar cm artarak devam etmekte.

S M L Hangi Bedene Denk Geliyor?

Elbise, pantolon, etek, gömlek, bluz gibi kıyafetlerde değişik birimler bulunmakta. Birçok insan S, M, L nin sıralamasını bile bilememekte. Bu ölçümlerin küçükten büyüğe doğru sıralanışı; XS, S (small), M (medium), L (large), XL, XXL, BL olarak devam etmekte. Bunlardan bayanlarda XS 32-34, S 36-38, M 40-42, L 44-46, XL 48-50, XXL 52-54 ve BL de 56-58 e denk gelmektedir. Erkeklerde ise XS 40-42, S 44-46, M 48-50, L 52-54, XL 56-58, XXL 60-62 ve BL de 64-66 ya denk gelmektedir. Bunları iyi bilirseniz kıyafet seçerken daha rahat olabilirsiniz.

Umarım düzgün anlatabilmişimdir.Ve umarım beden ölçülerimi hesaplarmısınız diye gelen maillere yardımcı olabilmişimdir:)
                                                        Kalın Sağlıcakla..
bu arada facebook sayfam için tık tık..
twitter için tık tık
instagram  için : srpbykylmzr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Doğru yada yanlış bütün yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum...Ve yazdığınız için teşekkür ediyorum..sevgiyle kalın...

Bunlarda ilginizi çekebilir..!Bi bakın bakalım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...