Tüm sorularınız için;"sebyfashion@gmail.com" adresine mail atabilirsiniz.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle:)

25 Haziran 2013 Salı

Zımbalı tunik ve detayları...Buyrun!

Merhaba arkadaşlar,
Arayı çok uzatmadan geldim bu sefer:)Sıcaklarla aranız nasıl?Bu ara benim basim hastalıklarla dertte.Ama buna da şükür.Neyseki ben fırsat bulup ramazan ayı öncesi ufak bir tatil yapabilicem insl.buda iyi gelir bana:) Gelelim tuniğe..


Geçen gün fırsat buldum ve aynı gün kesip,biçip,diktim çok şükür.Kumaşımı kimbilir ne zaman almıştım. Böylece değerlenmiş oldu.
Kalıbım klasik göğüs pensli,uzun kollu bir tunik kalıbı.Ben bu kalıbı baz alıp,bir sürü değisik şekilde model uyguluyorum.Sizinde böyle baz kalıbınız olursa önden düğmeli,kısa,uzun,her tür modeli prova bile yapmadan dikebilirsiniz.Kalıp çıkarmayı bilmiyorsanız,burda dergilerinden çıkarabilirsiniz.


Kalıbı yerlestirip kesiyoruz.Ben bu sefer bir yanı uzun,bir yanı kısa boy yaptım.


Kestikten sonra kalıbımda ölçü kontrolü yaptığım için,prova bile yapmadan diktim.ön orta normalde kumaş katı yapılıyor.Ama bu model için ortadan dikişli olmak zorundaydi.Kumaş kupra olunca da orta dikiş pek güzel durmadı.o yüzden önüne bir detay yapmak istedim.Zımba modası yavaş yavaş geçsede evdeki malzemelerden birşeyler uydurdum.

Kadife bir şeritin üzerine zımbalari aralıklı olarak diktim.Hatta bileklik gibide kullanılabilir diye fotoladım:) iste bu şeriti de tuniğin orta dikişini ortalayacak şekilde  el dikişi ile diktim.Omuzlarınada ekledim.Ve bu şekilde bitti.



Sonuç böyle oldu:) 
Uyarı detaylarına gelirsem; kupra kumaş iyidir,hoştur hatta renk seçeneği çoktur dikimi rahattır,ve modeli güzel gösterir ama malesefki içeriğinde sanırım naylon karışımindan terleme yapabilir.o yüzden bu tarz kumaslar giydiğinizde mutlaka terleme önleyici birşeyler yapın:)

İkinci olarak kumaşı dikerken çekerek ldikin ki büzüklük yapmasın..

Şimdilik bu kadar haydi hanımlar pamuk eller dikiş makinalarına:)

Kalın sağlıcakla
Serap büyük yılmazer

6 yorum:

  1. ellerine sağık serap bu model çok güzelmiş zımbalar farklı bi hava katmış sanada yakışmış:)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok hoş bi tunik olmuş güle güle kullanın =)

    YanıtlaSil
  3. Bir tarafı kısa diğer tarafı uzun tarz tuniklerde bu şekildeki sert geçiş benim pek hoşuma gitmiyor, daha yumuşak bir geçiş yapsanız ya da uzunluk farkını daha küçük tutsanız belki daha hoş olabilirdi diye düşünüyorum. Tabi ki bu benim fikrim :)
    Ellerinize sağlık tabi ki ;) kesinlikle çok hoş şeyler ortaya çıkartıyorsunuz :)
    Ben de kumaş acemisi biri olarak rengine aldanıp kupra kumaştan 2 tane tunik diktirdim fakat bugün anladım ki bu kumaş yazlık bir kumaş değilmiş. Ama yine de dışarıdan bakınca parlak ve şık bir görüntüsü var ki bu benim çok hoşuma gidiyor ;)

    YanıtlaSil
  4. kumaştan anlamayınca rengini beğendim mi alıyorum diktirirken öğreniyorum kumaşın iyi bi kumaş olmadığını öğrenicem inş. zamanla :)diktiklerin çok hoş şeyler zevkli hatunsun vesselam:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık güle güle kullan güzel duruyor

    YanıtlaSil
  6. Emeğine sağlık , tuniğin rengi çok güzei , zımbaları pek sevmesemde güzel durmuş ;) herkesin zevki ayrı dimi canım :D

    YanıtlaSil

Doğru yada yanlış bütün yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum...Ve yazdığınız için teşekkür ediyorum..sevgiyle kalın...

Bunlarda ilginizi çekebilir..!Bi bakın bakalım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...