Tüm sorularınız için;"sebyfashion@gmail.com" adresine mail atabilirsiniz.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle:)

8 Şubat 2013 Cuma

Morcivet Özel gün elbisesi.. (nişan elbisesi)

Merhaba,
Bu postumda sizlere anlattığım süpriz nişan eğlencesindeki  kuzenime diktiğim elbisenin detaylarını merak ediyordunuz.Hemen anlatıma geçiyorum:)


Elbisenin rengi konusunda o kadar çok tereddüt ettim ki anlatamam.Kuzenimin zevkine uyması ve ayrıca benim tarzımı da yansıtması gerekiyordu.Bilirsiniz ben öyleük  çok abartılı şeyler pek yapmam.Hep daha sadesine giderim.Yani aslında mekan nişan salonu değil.Organizasyonda büyük değil.Ama çok da sıradan olmamalı flan derken dantel kullanmak istediğimi farkettim.Rengi konusunda kuzenimin ağzından laf almaya çalışsamda mor hiç yoktu onun aklında.Ama biliyorum ki benim zevkime de güvenir.


Mor renk bu ara en çok kullandığım renk kendimde tabii:)Zar zor karar verip morcivert rengi aldım.Morcivert diyorum çünkü ne mor ne de lacivert:)yeni bir renk işte.Üzerine danteli seçmeye gelince oldukça fazla çeşit olmasına rağmen ki ben siyah düşünüyordum,ama üzerinde güzel durmadı.Artık yorulmuş ve kafam bulanıkken bu danteli gördüm ve hemen aldım.Gümüş çok yakıştı çünkü morciverte.


Danteli nasıl uygulasam diye de oldukça düşündüm.Üstü tamamen kapla diyenler oldu ama bu çok klasik bir model olurdu.Ben klasik görünümlü tarz şeyleri severim tabikiii.Ve bu şekilde olmasına karar verdim.Gözüme boş gelen dantel olmayan kısmı ise belinden bir kemerle bütünleştirmeye karar verdim.Püf noktası olarak sizlere söyleyebileceğim kesinlikle genç kızların böyle özel günlerde ince kemerler kullanması gerekli diye düşünüyorum.Elbisenin havasını bir anda değişiyor.Hemde klasik görüntüden uzaklaştırıyor.Ama gümüş renk kemer bulmak da zor tabii.vakit kısıtlı.


Bende buradaki nar çiçeği mezuniyet elbisesinde yaptığım gibi kendim yaptım kemeri.evde bulunan bu incelikte kemeri aldım.bel ölçüsünde kesip çıtçıt bastırdım.üzerine ise gümüş ve gri rente iki tülü (bu kapı süslerinde yada etek kabartmak için kullanılan tütü tüller) içiçe geçirip 4-5 kat yaptıktan sonra kemeri içine alacak şekilde alimle birleştirdim.Çıtçıtların yerini dikimden sonra gelişi güzel kesmeniz gerekli yoksa çıtçıtlar kapanmıyor.Bu şekilde de  özel gün kıyafetlerinize kemer bulamadığınızda sizde yapabilirsiniz.


Elbisenin kalıbını soranlara yardımcı olamıyorum çünkü belli bir kalıbı yok.Önden ve arkadan kulplu sıfır kollu bir badi den elbiseye çevirdim.Vakit dar olduğundan resimleyemedim.İnşl birgün anlatırım.Bilenler için anlatıyım.Kulplu yakası açık sıfır kollu badi kalıbının,yakasını bisiklet yakaya çevirdim,başka bir kalıptan kol çıkarttım,ve en önemlisi kalçadan itibaren kloşluk verdim.yani düz inmedim.Her parçanın her iki yanından genişlettim.Bu şekilde volanlı gibi durdu.Balık formu değil çünkü balık formu dizden itibaren bollaşır.bunda kalçadan itibaren verdim.


Şal olarak da ipekevi gümüş renk kullandım.saolsun feyzacım (ünlü Butik sahibesi ve cnm arkadaşım) imdadıma koştu.Son 2 gün kala karar verdiğimden şal rengine hemen elindeki gönderdi bana.böylece bunuda hallettik:)


Ayakkabı konusunda da mervenin elbise boyunu aldığım ayakkabılarını kullandık:)tabi o başkasına diktiğimi düşündüğünden sadece resim için kullanacağını düşündü:)
Soranlar için Elbiseye 4 metre kumaş gitti.Kumaşın türü ipek gabardin.Dantele de 60 cm aldım.astarada 1.50 metre ..Tabi bu bilgiler 36-38 beden içindir.
diktirmek için mesaj atanlara  söyleyeceğim şu ki her elbisenin bir sahibi olmalı bence:)yani modeli aynı olsa da rengiyle oynamak en güzeli.bu şekilde her elbise size özel ve farklı olacaktır.

Yorumları bekliyorum
Kalın sağlıcakla..
Serap büyük yılmazer

Elbise:Seby Fashion
Şal:ipekevi


27 yorum:

  1. tabii ki elinizden çıkar herşey gibi çok güzel :) Ben dikiminin modelinin güzelliğini geçtim sizin kalıplarınıza bayılıyorum. tamam herkes prova yapıyor ama sanki sizinki cuk diye oturuyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim esra. çünkü her elbiseye kalıp çıkartıyorum ben.normalde standart beden kalıbının üzerinden değişiklik yapıyorlar.:)

      Sil
  2. çok ama çok şık olmuş...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gerçekten dantel ayrı bir hava katmış.eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. süper olmuş gerçekten elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. tek kelimeyle bayildim facede gordugumdn beri bunun postunu bekliyordum.benim icin cok ii bir model nisanda nisanimuz var cunku.sanirim bunu diktirmem gerekecek harika olmus ellllerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. gerçekten çok hoş ve zarif duruyor ellerinize sağlık :) inşAllah bana da nasip olur

    YanıtlaSil
  7. Elbise çok güzel,ellerinize sağlık.Kişiye özel olmasıda farklı bir güzellik.Başarılar.

    YanıtlaSil
  8. Çok beğendim dantelin kullanım şekli de rengi de çok başarılı.. Tebrikler..

    YanıtlaSil
  9. Elbisede ki her detay zevkli ve büyük özenle seçilmiş çok belli oluyor maşallah ayrıca çok yakışmış, keşke Ankara'da olsaydınız da bizde özel günlerimizde size uğrasaydık :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım...
    rengi çok güzel bayıldım...
    üzerindeki deyatda ayrı bir hava katmış...

    YanıtlaSil
  11. İlk defa bir bloğa yorum yapıyorum.Elbiseye çarpıldım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. elbise çok zarif olmuş, ayrıntılı bilgiler vermeniz de çok hoş. başarılarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  13. ÇOK GÜZEL OLMUŞ SERAP HANIM BENİM EN SEVDİGİM REENK OLMASI BENİ AYRI CEZBETTİ LÜTFEN BANADA DİKİN.. ELLERİNİZE SAGLIK ...

    YanıtlaSil
  14. bu mükemmel olmuş bayıldım.. tarzınız şahane..

    YanıtlaSil
  15. mor şahane bir renk ya ::::) ve kuzeninize de çok yakışmış, bence elbise tam da sizin tarzınızı yansıtmış, maşaallah :)

    YanıtlaSil
  16. DİYECEK BİRŞEY YOK SÖZÜN BİTTİĞİ YER ALLAH BİZİDE NASİP ETSİN.:))

    YanıtlaSil
  17. diktiğiniz bu güzellikleri görünce acaib dikiş öğrenesim geliyor :) sizin gibi bir kuzen herkese lazım : )

    YanıtlaSil
  18. ya cnm benım ellerıne saglık şahane olmuş.....bayıldım tek kelımeyle harıkaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  19. Hazırladığın kıyafetleri çok beğeniyorum serap. Bu kıyafetinde formunu çok beğendim,çok yakışmış. Fakat dantelin çok yarım kaldığını düşünüyorum. Daha farklı yerleştirebilirdin sanki,birşeyler eksik yada yarım gibi. Ama rengine bayıldım,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. melike tşk ederim öncelikle. yani aslında istediğim de oydu.çünkü full dantel klasik uygulama biliyorsun.bana göre bu bile birz şıkır şıkır aslında:

      Sil
  20. Walla diyecek bir şey yok, döktürmüşsünüz yine... Ellerinize sağlık :)))

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar hepinizin yorumlarınızı tek tek okudum.ne güzel şeyler yazıyorsunuz öyle:)hepinize gerçekten çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  22. gerçeken çok güzel çok başarılı olmuş. tebrikler

    YanıtlaSil
  23. gerçekten çok güzel emeğinize sağlık,ben danteli nasıl uyguladınız onu merak ettim?

    YanıtlaSil
  24. DANTELİ NASIL UYGULADINIZ ÇOK MERAK EDİYORUM AÇIKLAMA YAPARSANIZ SEVİNİRİM

    YanıtlaSil

Doğru yada yanlış bütün yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum...Ve yazdığınız için teşekkür ediyorum..sevgiyle kalın...

Bunlarda ilginizi çekebilir..!Bi bakın bakalım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...