Tüm sorularınız için;"sebyfashion@gmail.com" adresine mail atabilirsiniz.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle:)

21 Mart 2014 Cuma

Rengarenk Bahar :)

Merhaba,
Keyifler nasıl arkadaşlar?Baharın sıcacık güneşi çıkmaya başladı yavaş yavaş...Bende kendimi durduramıyorum doğal olarak:)İçim kıpır kıpır.Umarım sizinde öyle oluyordur.
Artık kış sezonunu kapattık malum.Şimdi yaz sezonu için yeni ürünler üretme zamanı:) Bende bu yazımda sizlere,kış sezonun son ürünü ile, yaz sezonunun rengarenk ilk ürününü kombinledim:)Zıtlıkların uyumu yani:)


Pelerini ilk diktiğimde hatırlıyorumda acaba kullanabilirmiyim? Diye çok tereddüt etmiştim.Tabii ozaman ortalıkta bu kadar pelerin yoktu.Diktim ve giydim.Hem kendim fazlasıyla rahat ve şık buldum,hemde sizler saolun çok ilgi gösterdiniz.Eee birşey çok beğenilince malum yayılıyor.Birçok yerde ve birçok modelde pelerin furyası başladı.Gerçekten rahat kullanıma sahip olması,en gözde parçalardan olmasına sebep oldu.İyide oldu:)


Renk olarak siyah,bordo,lacivert,yeşil vs bir çok seçeneğini diktim ama,fuşya bir başka tutuldu diyebilirim.Çoğunu yayınlayamadım.Hem aynı ürünü yayınlamak istemedim,hemde bazen o kadar acil olarak diktim ki kendim bile resim çekemedim.Fırsat bulduklarım yetti  zaten:)Aksesuar olarak,zımba detayları kullandım ve değiştirdim durdum.Önce kollara,sonra omuzlara,ön bedene derken her şekilde kullandım.Hepsinede ayrı bir hava kattı öyle değil mi?.
Bu yazımda ilk pelerini ve dikim şeklini bulabilirsiniz.


Tabii  bu pelerinin rengi o kadar canlı ki, gerçek tonu çıkmamış.Ama fuşya nın orta koyulukta bir tonu idi.Bu sefer, (diğer fuşya pelerin için tık tık) aksesuar tercihim olan zımbaları,gold yerine siyah kullandım.Yalnız boyama siyah plastik zımbadan değil.Onlar malesef hemen renk atıyor ve basit duruyor.Siyahın tonu, en oksitlenmiş haldeki metal zımbalardı kullandıklarım.Resimde renk pek belli olmasa da.


Astarına gelecek olursak,resmini çekmedim ama onuda fuşya kullandım.Dilerseniz farklı renk astarlar da kullanabilirsiniz tabiki.Kış sezonunda bizi çok güzel ağırlayan PELERİN lerimize elveda diyerek,
Artık benimle klasikleşen kloş eteklere gelelim.
Neredeyse 5 sene olucak ben ilk kloş eteği diktiğim.O kadar çok diktim ki; açıkcası sayısını hatırlamıyorum Ama her seferinde farklı ve güzel ürünler çıktı.Saolun, sizlerde güvenip kumaş tercihini bana bırakıyorsunuz, bende buna istinaden daha da bir özeniyorum.
Öyleki,geçenlerde Almanya'dan Sebahat hnm dan öyle güzel bir mail geldiki ,hemen kloş etek için, kumaş araştırmalarına girdim.Çünkü bu sefer düz renk değil,desenli kumaştan istiyordu.Bu arada kendiside İstanbul'a geliyormuş diye,birebir görüşelim dedik.İnstagram'dan takip edenler bilir kendisiyle görüştük,hoş sohbet ettik.Arkadaş olduk:)Çok da memnun olduk:)


Sohbet esnasında,benim ölçülerini alma fırsatım oldu ve desenlere de karar verdik.Tabii bazen de belirttiğim gibi, ben sürekli aynı ürün yerine farklı renk ve desenleri tercih ediyorum.Bu kumaşda sınırlıydı ve etek sadece ona özel olmalıydı.Öyle de olduğunu düşünüyorum.Eminim kendisine de çok yakışacak.


 Facebook sayfamda yayınladığımda;özellikle kumaşın türünü soranlar çok oldu.Kumaşı kanvas kumaştı.Diğer dökümlü kloş eteklerime göre, daha tok duran ve hafif parlak bir kumaş kullandım.




Böylece daha tok kumaşlarda bile kloş etek duruşunu görmüş olduk.Bir diğer desen olarak yine çiçekli tercih ettik ama ,o eteğin kumaşı ise daha dökümlü olan bir kanvas  türü.Aslında kot kanvas diye söylediler ama tabii dokusu kot gibi sert değil arkadaşlar.


Aslında kumaşın dokusu ve renkleri sanki vintage havasındaydı.Zemin daha koyu renk, ama soft renk çiçeklerle tam bir romantik etekdi.Açıkcası her iki eteğinde kombinlerini bende merakla bekliyorum:)




Bu arada; önceki yazılarımda kloş etek yapılışını paylaşmıştım.Merak edenler tekrar bu yazımdan bakabilirler.


                          Son olarak,kloş etekleri,istenilen beden ve boy ölçüsünde çalışıyorum.Fakat, kumaş konusunda aynı şey geçerli değildir.Özel dikim olduğu için ve hazırda ürün bulundurmadığım için aynı kumaşı bulmak bazen mümkün olmuyor.O yüzden sayfama mesaj yada,sebyfashion@gmail.com a mail atarak genel detaylar için bilgi alabilirsiniz.


Kalın Sağlıcakla:)
Sevgiler 
Serap büyük Yılmazer

17 Mart 2014 Pazartesi

Mercedes-Benz FWİ Detayları..

Merhaba Arkadaşlar,
Malum bu hafta  Mercedes benz Fashion Week İstanbul 2014-2015 sonbahar/kış  "mbfwi"  kapsamında İstanbul modern'de ünlü modacıların defileleriyle dolu bir haftaydı.3.sezonunu gerçekleştiren ve artık bu sezon en azından bir güne vakit ayırabildiğim bir etkinlikti:).Aslında tüm haftamı ayırmayı planlıyorken,hava koşulları ve planda olmayan durumlar yüzünden sadece 14 mart defilelerine katılabildim.Yinede tabiki tüm tasarımcıları online takip ettim.Az çok fikir sahibi oldum ve sizlerlede paylaşmak istedim.

İlk olarak Atıl Kutoğlu...


Atıl Kutoğlu 2014-2015 kış sezonunu renklerle karşılamış belliki.Beğendiğim parçalardaki detaylar,ikili renk uyumları çok hoşuma gitti.Hem kullanılabilir parçalar olması,hem biye detaylarıyla kış sezonunda favorilerimden.



Deniz Berdan için 2014-2015 kış sezonu karadeniz kokuyor:)Yani malumunuz has karadeniz kızı olarak,memleketime aşık biri olduğumdan "horon" koleksiyonu tabiki benim için gözde defilelerden.Ben katılamadım ama resimlerden de görüldüğü üzere,"horon” adına yakışır karadenizin vazgeçilmezleri, ince belli bardakda çaylar,hamsi,lahana,mısır desenleri kullanmış.Sevimli olmuş yani:)




Erol Albayrak defilesine katılmaya fırsat buldum.Açıkcası beni cezbeden öyle ahım şahım birşey olmadı ama birkaç tasarımı yinede paylaşmak istiyorum.




Ece gözen de katıldığım defileler arasındaydı.Marjinal tasarımlarını sergiledi.Ece gözen defilesinde aslında en beğendiğim müzikleriydi:)birde bu birkaç tasarım.Tabii ben bu tasarımları farklı şeylerle düşündüm o ayrı.Farkettiğim en fazla detay,2014-15 kış sezonunda halk dilinde takım elbise kumaşı denilen,boyuna çizgili,ekose gabardin tarzı kumaşların kullanılmış olmasıydı.


Bunun yanı sıra,renklerde baskın olarak gri,siyah ve şarap kırmızısı vardı defilelerde.Ama açık renk katmak isteyenler pudra,sarı ve uçuk mavi tonlarını kullanmışlar.


Zeynep mayruk defilesinde de bulundum ve gördüğüm tek şey;deri ve kürk kombinasyonlarıydı.Genel olarak tasarımcıların hemen hemen hepsi,deri ve kürk kullanmış.Demek ki 2014-15 kış sezonunda yine kürk ve deriler var arkadaşlar.Gerçi moda yurtdışında biterken, bize daha yeni geliyor ve aslında sosyal ağlarda o kadar görüyoruz ki,gözümüz alışıyor ve sıkılıyoruz.Umarım farklı renkler ve modellerle kullanılır.


Herşeyi geçelim.Özgür Masur abiye koleksiyonuyla 10 puan aldı benden.Renkler,dokunuşlar,kumaşlar ve danteller tam yerinde.


Zerafet her anlamıyla işlenmiş.Hatta defilede uygulanan concept,saçlar bile çok hoş bir görsellik sağlamış.


Bu arada siyahın kurtarıcı gücünü lacivert almış sanki.Ayrıca sarının da bu tonu mükemmel olmuş ve hem günlük hem abiyelerde bolca kullanılmış.Astar renklerinin farklı kullanılması , hem abiye,hem günlük tasarımlarımlar da ışıltılı ve kendinden desenli (brokar) kumaşlara yer verilmiş olmasıda bir detaydı.


Kısacası ;
bu sezon için az zaman ayırsam da benim için güzel bir tecrübe oldu.Tabii klasik mercedes fashion week istanbul pozu vermeden olmazdı:)


Kalın Sağlıcakla:)
Sevgiler
Serap Büyük Yılmazer

Bunlarda ilginizi çekebilir..!Bi bakın bakalım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...